Sunday, February 23, 2014

APABILA TUTUP BOTOL MENJADI BUNGA!!!


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan Salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.

Tutup botol dah banyak disimpan. Ada yang cari sendiri, ada juga yang pasang kaki untuk mencarinya. Aku bayar orang yang mencari tutup botol RM10.00 untuk 50 biji. Banyak tak aku bayar? 

Baru-baru ni aku menghasilkan 2 kuntum bunga siap dalam pasu hasil daripada penutup botol. Cuma yang ni, belum dibingkaikan lagi. Mungkin esok atau lusa aku akan menghantar untuk membingkaikannya.


Ini baru permulaan. Harapnya hobi begini dapat aku teruskan. Agak cemburu aku lihat hasil seni dengan menggunakan penutup botol yang dibuat oleh orang Barat yang begitu menarik sekali. Kalau korang nak tengok hasil mereka, bolehlah Google "Arts of Bottle Caps".

Ada yang terlepas untuk melihat hasil penutup botol aku yang pertama? Boleh klik di >>SINI<<

23 comments:

  1. aha, keluar pun! ni la yang aku tunggu. kalau anak2 dah besar sikit, pandai pegang gam. seronok jugak buat sama2 kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK SANGKA KAU TERTUNGGU-TUNGGU.. YA A AUU..

      Delete
    2. botak, aku baru nak tanya, kau dah ada anak ke? hahaha. seb aku baca ulang balik.

      Delete
    3. BOTAK TENGANH BERANGAN TU T.A.T.A..

      Delete
  2. wahhh...kreatif nya awak... cantik lah ...suka sy tgk... boleh cuba nti ni...TQ sharing idea ya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CUBALAH.. NANTI SAYA PON NAK LIHAT HASILNYA..

      Delete
    2. kena start kumpul tutup botol dulu...hehe

      Delete
  3. Assalamualaikum.. wahh kreatifnya ~~~

    ReplyDelete
  4. kreatifnya kau geng...boleh jadi cikgu akulah kalau macam tu

    ReplyDelete
  5. BELUM SELAYAKNYA UNTUK AKU MENJADI CIKGU.. :)

    ReplyDelete
  6. org kreatifkan.. semua pun jadi.. ;)

    ReplyDelete
  7. kalau dapat kumpul penutup botol yg lebih unik..pasti lebih menarik hasilnya kan..

    ReplyDelete
  8. ooh do-it-yourself.. sangat suka. cuma macam mana mau bingkai kan. i mean tutup botol kan macam timbul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BINGKAIKAN SAJA.. BINGKAI TEPI JE, TANPA CERMIN..

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...