Monday, October 3, 2011

SEDANG BERUSAHA BERHENTI MEROKOK


Hari terakhir saya hisap rokok pukul 6.00 petang tadi. Hehe.. Macam iklan kat TV pula. Sebenarnya, aku sedang berusaha buat kali ke berapa ntah untuk berhenti merokok. Niat untuk berhenti tu memang sudah ada, tapi mungkin tiada usaha yang bersungguh-sungguh. Berhenti sekejab lepas dua, tiga minggu hisap semula. Harap lepas ni aku boleh berhenti terus.

Dalam usaha berhenti merokok pada kali ini, aku membekalkan diri aku dengan NiQuitin iaitu sejenis ubat hisap yang mengandungi nikotin yang membolehkan aku melupakan nikotin rokok. Ni pun orang rumah yang belikan petang tadi. Tetapi aku yang suruh beli kerana ingin mencuba sekali lagi untuk berhenti merokok.

Petang tadi setelah selesai makan, perasaan mahu hisap rokok tu tetap ada. Aku cuba menahan. Otak ligat saja fikir pasal nak merokok. Tapi tetap berusaha menahan. Buat masa ni aku belum makan ubat lagi, mahu cuba dulu menahan tanpa ubat, kalau betul-betul tak boleh tahan barulah ambil ubat.

Puh kiri... Puh kanan... Harap-harap dapat berhenti merokok.


Katakan Taknak Pada Rokok.. :)


Inilah NiQuitin (Macam iklan dalam TV tu)


Dapat Percuma Nicorette. Macam Chewing Gum. Ada Nikotin Juga.

Sebenarnya aku ada juga publishkan entry perihak rokok merokok ni. Kalau nak tengok please check it out.
1. KLIK 2. KLIK 3. KLIK

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Mahu berhenti merokok? Hubungi saya segera!

16 comments:

  1. LYA : MEMANG SEDANG BERUSAHA LE NI..

    ReplyDelete
  2. Macamana .... berjaya tak bertahan....

    ReplyDelete
  3. ABG LONG : OK LAGI... TAK HISAP ROKOK LAGI HARI NI.. UBAT PUN TAK MAKAN LAGI..

    ReplyDelete
  4. Satu usaha yang sememangnya patut dipuji.Kuatkan semangat. Semoga berjaya dalam perjuangan untuk berhenti merokok.Katakan tak nak pada rokok!

    ReplyDelete
  5. CIKGU : INSYAALLAH.. SEDANG BERUSAHA.. DAN MASIH BERTAHAN...

    ReplyDelete
  6. Nabi Muhammad S.A.W tak pernah hisap rokok.tiada satu riwayat pun yg saya jumpa yg nyatakan Baginda dok isap rokok.
    Fikir-fikirkanlah adakah Nabi Muhammad ngaku perokok sebagai umatnya nanti dan fikir-fikirkan adlah para malaikat suka dan minat kpd orang Islam yang merokok.Memalukan ngaku jd org Islam yg beriman tapi iman sgt lemat dgn rokok je dah tewas

    ReplyDelete
  7. Siapa yang nak cuba kaedah semula jadi untuk berhenti merokok boleh layari http://jomhenti.webs.com/

    ianya mudah, selamat dan berkesan. Terbukti berkesan!

    ReplyDelete
  8. eh NiQuitin tu brape hrganya bro? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. MMAF YE.. SAYA LUPA HARGANYA. SUDAH SETAHUN LEBIH SAYA BELINYA DULU. TAPI TAKLAH MAHAL SANGAT.

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...