Friday, January 28, 2011

EMAIL TIPU DARI MAYBANK2U.COM

Klik untuk besarkan

Klik untuk besarkan

Aku ni pengguna setia maybank2u.com kerana aku menggunakan laman web ni untuk membuat transaksi pembayaran bil-bil, bayar duit kereta, bayar insuran dan sebagainya. Namun yang peliknya, setiap kali aku membuat transaksi di maybank2u.com pastinya aku akan mendapat email seperti di atas. Namun aku tidak menghiraukannya kerana aku tahu itu adalah email tipu dari si penipu.

Oleh yang demikian, kalau korang biasa buat transaksi dengan menggunakan maybank2u.com macam aku ni, cubalah berhati-hati. Takut nanti habis duit dalam akaun kita tiba-tiba lesap.






9 comments:

  1. info yang sangat berguna nih,
    tapi bukan pemegang maybank2u ja,pengguna mybsn,cimbclik,irakyat pun selalu dapat email2 yang macm tu gak..
    INI BLOG SAYA SILALAH

    ReplyDelete
  2. Beberapa kali gak dpt email mcm nih. 1st time dpt trus call maybank utk pengesahan, memang tipu.

    Dari bank lain pon pernah dpt gak, padahal tak pernak bukak akaun pon.

    ReplyDelete
  3. TAM : BETULLAH TU.. MEREKA NI MEMANG PANDAI MENIPU.. MEROMPAK DUIT PENGGUNA DALAM AKAUN.. JUSTERU ITU, SAMA2LAH KITA BERHATI2..

    FIZA : IGNORE JE..

    ReplyDelete
  4. jgn dilayan e-mail penipu tu.....

    p/s: sori ek saya ni fail sikit area shah alam ni. i-CITY tu pon kali pertama pegi. mlm plak tu. x tau nak explain camane. cuma yg saya perasan masa nak balik x jauh tu dah jump[a seksyen 7 shah alam...we alls pon betol2 follow signboard je...

    ReplyDelete
  5. AZZEY : MEMANG TAK LAYAN PON EMAIL CAMNI..

    SHAH ALAM TU TEMPAT SAYA STUDY DULU.. TAU LA SKIT JALAN KAT SANA.. KALAU LAPANG NANTI LEH LA PERGI.. :)

    ReplyDelete
  6. bahaya email cemni kepada orang yang tak tahu nak bezakan fake akaun maybank dengan yang betul..nnti diorang silap kasi maklumat kat penipu ni. isk isk ape nak jadi la pada yang suka menipu cemni kan. sian orang lain

    ReplyDelete
  7. ARDINI HUMAIRA : BETUL TU.. DASAR PENIPU BETULLAH..

    ReplyDelete
  8. Terima kasih untuk info ni.
    Setakat ni Cikgu Tie tak pernah la lagi dapat email macam ni.Bahaya betul ye,kalau kita tak berhati-hati.

    ReplyDelete
  9. CIKGU TIE : KALAU DAPAT MESEJ CAMNI, BERHATI2 LAH YE..

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...