Wednesday, February 1, 2017

TANDA-TANDA LARANGAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.

Mesyuarat dengan anak-anak buah, mereka minta buatkan papan tanda larangan, kerana ada pelawat yang mungkin kurang mengerti apa yang boleh dan apa yang tidak boleh ketika hendak masuk muzium.

Atas tanggungjawab, aku merajinkan diri nak buat papan tanda tu yang ringkas-ringkas saja. Cari-cari bahan dalam google, tak dapat pula logo-logo larangan yang sekata. Ada memang ada, tapi warna-warna pula berbeza, ada yang merahnya pekat, ada pula merah cair. Bulatannya juga ada yang besar, ada yang kecil. Macam-macam ada.

Jadi, sekali lagi aku merajinkan diri untuk mereka bentuk logo-logo dengan kaedah copy and paste gambar-gambar dari dalam internet dan jadilah seperti gambar-gambar di bawah.

Dah tu saja nak cerita...






4 comments:

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...