Friday, September 25, 2015

IKLAN LAMA YANG MENGIMBAU NOSTALGIA

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.

Terpandang iklan-iklan lama yang dikongsikan di Facebook, teringat kembali nostalgia silam. Memang aku pernah hidup pada zaman ini. 

Individu yang lahir pada tahun 90-an mungkin tidak pernah melihat iklan sebegini. Jadi, aku kongsikan iklan-iklan tersebut di sini untuk tatapan generasi sekarang yang mungkin tidak pernah melihat iklan sebegini.

Dumex memang jenama yang amat popular di Malaysia pada suatu ketika dahulu.

Sudah lama mee maggi bertapak di Malaysia

Nescafe antara minuman kegemaran rakyat Malaysia dari dulu hingga kini.

Mak aku pernah menggunakan periuk nasi ini suatu ketika dahulu

Serbuk pencuci ni aku tidak pasti, mak aku pernah guna ke tidak dahulu

Arwah sudah Mahmmod June.. Teh Lipton saja belum arwah.

Rumah aku pernah ada TV sebegini tapi jenama National kalau tak silap

6 comments:

  1. ya! saya juga hidup di zaman ni.. yang paling win, tv tutup bukak pintu gitu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu masa kecik tv tu dah rosak, mak saya taruk kat bawah pokok.. Rugi tak simpan. Buat perhiasan pun cantik..

      Delete
  2. Wah legend!!! tak pernah tengok iklan ni

    ReplyDelete
  3. Ingat lagi iklan Mahmud june versi kat TV tu... hahahaha!

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...