Tuesday, September 23, 2014

RESEPI UNTUK ANAK-ANAK


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.



Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI.  Selawat dan salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.



Dulu seperti resepi ni pernah jadi viral di Facebook. ramai yang share dan ramai juga yang komen. 

Walaupun begitu, resepi yang menjadi viral tu, tidak sama dengan apa yang aku buat ni. Memang nampak serupa, tapi tak sama. Resepi tu menggunakan intinya telur dan ia rotinya digoreng.

Resepi aku pulak, intinya adalah dari telur dan juga daging burger yang dicincang halus dan rotinya tidak digoreng. Aku tak goreng pasal taknak berminyak. Intinya tu, aku taruklah sedikit lada sulah dan lada hitam. Kemudiannya aku apitkan dengan acuan karipap.

Sebenarnya kalau nak makan begitu aje pun boleh, tak perlu nak apitkan dengan acuan karipap bagai. Tapi, kalau begitu saja, anak-anak kurang selera nak makan. Namun sekiranya dibuat begini, ia nampaklah sedikit unik, anak-anak pun suka makan. Bukan saja nak makan, mereka pun sama lorat nak buat sama-sama mengapit roti tu.

Sekian saja resepi Chef Fairus untuk hari ini.. :)

14 comments:

  1. mudahnya wat karipap ni... lau akak pun sure x sempat goreng anak dah sambar dulu..

    ReplyDelete
  2. wahh...memang nampak sedap...patut lah anak2 suka... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang selalu jugak diorang minta nak karipap roti...

      Delete
  3. Wah! tdea yang bagus ni...nanti boleh cuba...

    ReplyDelete
  4. kena beli pengapit karipap dulu nih ... mmg senang dan sedap .

    ReplyDelete
  5. kalau karipap roti tu pernahlah.. yang ni belum cuba lagi.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Waalaikumussalam.. Sedap kot.. Hehehe

      Delete
  7. Emmm.. menarik!! Yang deno pernah makan pun inti ikan, ubi, ayam dan daging...

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...