Monday, July 21, 2014

APABILA WHATSAPP MULA MEMBERAT


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan Salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.

Dalam minggu lepas aku perhatikan, aplikasi Whatsapp kat telefon bimbit aku agak berat nak buka. Lama.. Kadang-kadang terjadi system error. Erm.. Kenapalah agaknya erk.. Mula-mula aku fikirkan Whatsapp sedang mengemaskini aplikasinya, tapi bukan sebab tu.


Kemudiannya aku mendapat satu akal. Aku mula men'delete' semua mesej-mesej yang lepas yang masih tersimpan. Kalau di dalam group, bolehlah dibuang semua mesej dengan mengklik pada clear conversation.

Selepas buat segala hal tu, barulah Whatsapp di telefon bimbit aku kembali ringan. Barulah best nak berchattingkan..

Bagi sesiapa yang mengalami keadaan yang serupa dan tidak tahu apakah sebabnya, bolehlah gunakan tips yang aku berikan tadi. Semoga ia dapat memberikan manfaat kepada semua. 

13 comments:

  1. bila kali terakhir update? selain kau punya apps, kau punya sistem tu pun kena update jugak. baru mantop!

    ReplyDelete
  2. salam. hehe nice tips tapi sy takda whatapps pun :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. Ooo.. Takde whatsapp erk..

      Delete
  3. Oooo... ada kesan pada kelajuan kalau tak delete, eh?

    thanks, uncle baru tahu!

    ReplyDelete
  4. Bunda selalu kena macam tu...jenuh lah nak delete satu2... Penat tau...bukan saja msg...gambar pun berlambak...nilah akibat rajin melayan anak2 sedara chatting...macam cerita macam2 gambar nak ditunjuk dorang...layan jerlah..sabo jer lah...

    ReplyDelete
  5. sy pun sllu delete msg2 yg lama..memang whatapps jadi sedikit lembab bila terlalu banyak data kat dalam...

    ReplyDelete
  6. deno kalau byk sgt mesej deno delete....

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...