Tuesday, June 24, 2014

BERHATI-HATI APABILA MENYEWA HOTEL


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.

Baru-baru ni ada terlihat di facebook perihal seorang penyewa hotel telah terperasan di dalam bilik hotelnya mempunyai kamera tersembunyi. Kamera tersebut merupakan kamera jenis Clothes Hook Spy Camera.

Kejadian berlaku di salah satu hotel di Malaysia, tetapi tidak dapat dipastikan hotel apa, dan di mana hotel tersebut. Ada juga baca komen-komen yang menyatakan hotel itu, hotel ini, tapi aku tak berani nak buat pengesahan.

Sumber gambar >> KLIK <<
 * Ini bukan gambar bilik hotel tersebut

Nasib baiklah penyewa tu mengetahui tentang kamera tersembunyi itu kerana beliau pernah terperasan produk tersebut ada dijual di pasaran. Aku pun ada juga meng'google' produk ini, memang murah saja untuk memperolehinya. Di Lazada, harganya hanya RM 75.00.

 
 
Pengajarannya, berhati-hatilah sekiranya hendak menyewa hotel. Kalau boleh, semasa masuk sahaja bilik hotel, sila perhatikan setiap inci di sudut bilik hotel. Pastikan tiada apa-apa benda yang mencurigakan lebih-lebih lagi di ruang bilik tidur dan bilik air. Takut-takut nanti, aksi-aksi kita terakam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

10 comments:

  1. pergh ini memang bahaya
    ada plak macam ni
    patut kene saman je hotel ni

    ReplyDelete
  2. tq fairus for the info..memang lepas ni kalau check in je kene cekla benda² gini..bahaya betul ye .

    ReplyDelete
  3. Memang sangat membahayakan lagi-lagi melibatkan maruah kita. Boleh diambil tindakan yang sewajar ni.

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...