Friday, May 30, 2014

SIBUK TAPI PUAS


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.

Dari awal bulan April hingga ke hari ini, tugasan di pejabat memang teramat sibuk. Kerja yang benar-benar kerja sehingga merasakan tidak cukup masa untuk menyiapkan kerja. Terpaksa datang bertugas walaupun pada hujung minggu.

Urusan kerja yang sibuk ini akan berterusan sehingga ke bulan Jun ini. Selepas itu, aku merasakan akan dapat bernafas seperti biasa.

Kerja seperti pengurus acara. Pelbagai program perlu dilaksanakan. Dari satu ke satu. Dari kos hanya beribu hingga ke berpuluh ribu. Kadangkala stress. Selagi program belum dilaksanakan, selagi itu perasan risau hadir. Bos pula jenis yang mahukan kesempurnaan yang tertinggi. Silap sedikit memang kena hambur.



Namun, aku puas. Puas dengan hasil kerja keras sendiri bersama teman-teman lain. Salah silap boleh diperbaiki. Kena marah, biasalah, bos memang dah perangainya suka marah. 

Ok.. Itu saja luahan.. Jemput like page ni  >> KLIK <<

12 comments:

  1. Owh...patutlah sunyi sepi jer blog...hehe...

    ReplyDelete
  2. Biasalah tu ...nama pun BOSS kan...semuanya nak perfect dan terBAIK ...Begitu juga sebaliknya kalau kita duduk dipihaknya...

    Asalkan tak terlalu menindas dan mendapat ganjaran yang setimpal itu sudah cukup baik...
    Rezki halal untuk keluarga ... berat penat tapi Berkat...
    Subhanallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya-Allah.. Selalu berfikir untuk membuat yang terbaik..

      Delete
  3. Salam Jumaat. .takpe lah..kena settle kan apa yg patut dulu kan.. nti dah free boleh lah ber blogging spt biasa. .hehe. .apa pun moga terus maju jaya...:-)

    ReplyDelete
  4. Satu kepuasan bila bekerja lagi-lagi apa yang kita buat tu adalah minat kita.

    ReplyDelete
  5. Abis, orang yang tak suka marah, tak sesuai jadi boss ke...? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai.. Bos yang suka marah sebenarnya ada gangguan mental.. :)

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...