Saturday, September 28, 2013

KE MANA PERGINYA GAMBAR-GAMBAR?


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Selawat dan Salam buat nabi junjungan Nabi Muhammad S.A.W.

Tengah hari tadi aku ada terima email notification dari blog PCL yang memaparkan komen tentang gambar-gambar di blog aku tiada walaupun berkali-kali beliau refresh. Aku tak ambil port sangat kerana aku fikirkan ianya adalah masalah teknikal yng sementara.


Beginilah nasib blog aku sekarang. Rasanya kira-kira 800++ gambar yang terkandung dalam blog ini telah hilang, yang ada hanyalah gambar no entry seperti gambar profil aku dalam ruangan komen di atas.

Sebenarnya aku tak berapa pasti kenapa boleh jadi macam ni. Tetapi baru-baru ini di dalam ruangan picture folder di dalam telefon bimbit aku ada folders bagi gambar-gambar dengan tajuk fairus.com. Gambar-gambar tu aku tak pasti mana datangnya, tiba-tiba ada saja folder itu dalam telefon bimbit aku.

Dengan jumlah gambar-gambar yang banyak, ia agak 'memberatkan' telefon bimbit aku, jadi malam tadi aku telah memadamkan satu folder bertajuk fairus.com yang mempunyai kira-kira 800++ gambar. Nak memadamkannya pun mengambil masa yang agak lama.

Jadinya, sekarang di blog aku ni sudah banyak gambar-gambar yang hilang. Tak tau lagi mana nak dicarinya. Kalau nak masukkan semula gambar-gambar tersebut satu-persatu memang tak danlah. So, aku biarkanlah sahaja. 

Nasib baiklah aku tak padam lagi beberapa folders yang tertulis fairus.com. Kalau tidak, memang lenyap segalanya gambar-gambar yang ada dalam blog aku ni.

Kenapa ye boleh jadi macam ni? Macam mana folders gambar-gambar blog aku boleh terdapat di picture folders di dalam telefon bimbit aku? Macam mana pula nak buatkan supaya gambar-gambar di blog tidak terus masuk dalam picture folders. Siapa yang mahir tolong bantu ya...

8 comments:

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...