Tuesday, August 13, 2013

HUJAN METEOR : AKHIRNYA DAPAT LIHAT JUGA...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Selawat dan Salam buat nabi junjungan Nabi Muhammad S.A.W.

Jam di dinding menunjukan tepat pukul 2.30 pagi. Pasti ada di kalangan kita sedang memerhati ke arah langit cakerawala untuk menyaksikan fenomena yang dipanggil HUJAN METEOR

Gambar sekadar hiasan. Rujukan gambar sila KLIK

Sepertimana orang lain, aku juga tidak ketinggalan untuk menyaksikan fenomena ciptaan Yang Maha Agong ini. Bukan senang nak lihat fenomena sebegini, aku pun begitu teruja untuk melihatnya.

Namun apakan daya, HUJAN METEOR yang dinanti-nanti tidak dapat kelihatan. Yang pastinya aku hanya dapat melihat jelas titikan HUJAN AIR yang membasahi bumi. Sejuk sungguh malam ini, masuk tidur pun sedap.

Itulah yang aku nak katakan, bukan HUJAN METEOR yang jelas kelihatan sebaliknya HUJAN AIR yang bercucuran dari atas bumbung. Dah, jangan marah ye.. Jom masuk tidur!!!

18 comments:

  1. laaa.... kat rumah deno pun hujan skrg ni^^

    p/s: alhamdulillah deno dah keluar wad, ada dlm entri sebelum ni... terima kasih fairus doakan deno juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. GURAUAN DI PAGI HARI JE DENO.. PUAS GAK TUNGGU TADI, TUP-TUP HUJAN..

      Delete
    2. kan fairus,,, hujan je... skrg pun mendung... xde rezeki kot nak tengok...^^

      Delete
  2. sampai sekarangd eno tak dapat tengok.. huhu

    p/s: stok air ubat deno kalau bayar mmg mahal.. RM3000++ setiap bulan.. alhamdulillah kerajaan tanggung.. ubat2 lain pun free je.. deno just beli kelengkapan CAPD mcm spray, mask, alat timbang, plaster dan lain2.. syukur sgt2 kerajaan tanggung segalanya.. kalau byr sendiri, makan pasir la deno ngan family.. huhu.. itu pun ada lagi rakyat malaysia yang tak tahu bersyukur.. tak fhm deno dg org yang tak bersyukur duk kat malaysia nih kan..

    ReplyDelete
  3. Malam tadi, around 11 pm, sy dah terpacak kat luar rumah nak tgok meteor kononnya. Lame gak menunggu. Pastu nampak something berkelip, terang tp sekejap jer. Diorang sume tak nmpk. Bbrpa minit kemudian, adik sy pun nmpk something tu berkelip lg. rasanya tu kot meteor. Dapat tgok sikit jer. Tp tak sure tu meteor ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MALAM TADI PUN KAT SINI AWAN BANYAK.. PASTU TERUS HUJAN..

      Delete
  4. Bukan semua tempat boleh nampakkan?... cantik cantik hujan meteor baik lagi hujan air... he! he! he!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HUJAN AIR SEDAP TIDUR BANG OOII.. :)

      Delete
  5. sy tak sempat tengok la..tertidur huhuu ruginya!

    ReplyDelete
  6. waktu ni...moon dah selamat tdo dan bermimpi..keh keh...

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...