Thursday, April 18, 2013

TIPS MENDAPATKAN BANYAK IKLAN B.E (BUFFERING EARNING)


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Selawat dan Salam buat nabi junjungan Nabi Muhammad S.A.W.

Melihat tajuk di atas, agak-agaknya ada yang berlumba-lumba untuk membaca tipsnya kan? Salah.., salah, itu bukan tips mendapatkan banyak B.E tetapi tu teknik untuk mendapatkan ramai pelawat. Ha, kiranya itu tips juga kan...

Yang sebenar-benarnya aku saja nak menunjukan 2 iklan B.E yang sedang bermain-main dalam blog ini. Nak tau bagaimana aku boleh dapat iklan B.E ni? Aku pun tak tau. Buka-buka akaun Nuffnang, sudah ada 2 iklan ni. Kiranya baguslah untuk aku kan.

2 iklan B.E yang aku dapat adalah seperti di bawah. Kalau nak tengok bolehlah klik.



Berbalik pada tips untuk mendapatkan B.E tadi, aku bukanlah seorang yang layak sangat nak berikan tips ini. Namun, mungkin entri INI sedikit sebanyak dapat membantu para bloggers untuk mendapatkan iklan B.E a.k.a Buffering Earning.

Sebenarnya aku taklah berfikir sangat pasal iklan-iklan ni. Kalau ada kiranya rezeki, kalau takde, takdelah, nak buat macam mana. Aku berblog untuk suka-suka, iklan-iklan ni belakang kira. Lainlah kalau memang probloggers yang memang membuat duit dengan blog. Mereka pastinya lebih mahir untuk menjana pendapatan melalui blog.

Ok. Sekian, terima kasih. :) 

18 comments:

  1. deno pun baru dpt BE.. btw, tahniah fairus! ^_^

    ReplyDelete
  2. haha bagus lah fairus, kau buat aku pon nak tau sangat pasal benda macam nih (BE), aku sampai sekarang masih belajar sikit2..tq2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PCL LAGILAH OTAI.. SAYA BUDAK BARU BELAJAU.. :)

      Delete
  3. hmmm moon pon xbape amek tau sgt cara nak dapat BE nie.. tau2 je.. BE sentiasa melekat kat blog.. alhamdulillah.. rezeki laa tu kan...

    ReplyDelete
  4. AJ pun tak penah amik tau...
    Kalau ada, ada lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL TU.. KALAU ADA, ADALAH..

      Delete
    2. Tapi AJ suke tengok keyword..
      Kadang kelakar je yang diorang search tapi sangkut kat blog kita... =D

      Delete
  5. Tajuk entri ni pun mengundang BE tau. Hehehehe...

    ReplyDelete
  6. Tahniah. Saya pon ada 2 BE tgh running.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. GOOGLE SAJA.. BANYAK TIPSNYA.. :)

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...