Tuesday, March 12, 2013

JOM SANTAI-SANTAI MELAWAT PAMERAN SOLO ALLENTAN : TRUEFACES COLLECTION II


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Selawat dan Salam buat nabi junjungan Nabi Muhammad S.A.W.

Seni visual atau dahulunya dikenali sebagai seni lukis amat berkembang pesat di Malaysia pada zaman kini. Namun, tidak ramai membeli hasil seni kerana masing-masing beranggapan ianya memerlukan kos yang tinggi. Tetapi kita perlu tahu juga bahawa tidak semua hasil seni itu mahal dan hasil seni juga merupakan suatu yang tidak mudah turun harganya. Ianya akan terus menjadi mahal. Semakin lama semakin mahal.

Ok.. Cukuplah sedikit mukadimmah di atas. Hasrat aku hanyalah untuk mewar-warkan sebuah pameran terbaru yang sedang berlangsung di Balai Syed Sheikh Al-Hadi atau lebih dikenali sebagai Bastion House di Bandar Hilir, Melaka.

Pameran ini dinamakan PAMERAN SOLO ALLENTAN : TRUEFACES COLLECTION II yang berlangsung dari 11 Mac 2013 hingga 30 April 2013. Tiada bayaran masuk dikenakan. Pelukis ini pun bukannya asing, beliau sudah beberapa kali mengadakan pameran solo di sini.

Jika ada kelapangan waktu, aku menyusun karpet merah menyemput semua ke pameran ini. Silakan... :)

Lokasi pameran

Antara lukisan yang dipamerkan

Pelbagai tema lukisan

Kuda... Lambang kemewahan


Cukuplah beberapa gambar ini aku sertakan, taruk banyak-banyak nanti orang tak masuk pula ke pameran ni sebab dah tengok gambar dalam blog ni saja.

4 comments:

  1. BEst gak pameran visual mcm ni. Bandar hilir tu, yg kat tgh2 bandar tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. YE FARA.. BERDEKATAN PINTU GERBANG SANTIAGO (A'FAMOSA)

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...