Thursday, November 8, 2012

SIMBOL DI FACEBOOK UNTUK "UNLIKE" : AMARAN 18 TAHUN KE ATAS SAHAJA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
 
Apa khabar pembaca semua? Harap sihat-sihat sahaja. Terlebih dahulu saya mohon maaf sekiranya entri ini agak "kasar" sedikit. Bagi mereka yang boleh menerimanya okaylah, bagi sesiapa yang tidak boleh menerimanya, sejuta kemaafan saya pohonkan.
 
Facebook. Laman sosial popular seantero dunia di mana kita boleh berhubung dengan sesiapa dan kita boleh "update status", lihat gambar, memberi komen, menyukai status seseorang dengan menekan butang "like" dan sebagainya.
 
Tapi sekiranya kita tidak menyukai sesuatu status, simbol apakah yang boleh digunakan? Facebook hanya mencipta simbol "like", bagi yang tidak suka, simbol apa pula yang digunakan?
 
Ada pihak yang cuba mencipta simbol terbaru untuk mengimbangi simbol "like", namun saya tidak berapa setuju. Tapi terpulanglah pada pandangan masing-masing.
 
Unlike
Simbol terbaru bagi yang "unlike". Ada ke patut?
 
(Ps : Ada yang band blog saya ni pula nanti)

12 comments:

  1. setakat ni tak pernah lagi jumpa simbol tu kat fesbuk... ish.. tak bagus sungguh simbolnya..

    ReplyDelete
  2. FTR : JANGAN TERLALU SERIUS.. HANYA GURAUAN SEMATA-MATA..

    ReplyDelete
  3. IARYYLR : WAKAKA.. SUKA NAMPAK...

    ReplyDelete
  4. SEKALI MENTERA GURU SOUND DAH.. DIA KATA TAKDE CERITA LAIN NAK TULIS.. ADUH..

    ReplyDelete
  5. budak sekarang ndak tahu baik dan buruk...

    ReplyDelete
  6. alamak...ada ekk simbol tu sebagai unlike??

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAPI SEHARUSNYA FACEBOOK ADA MELETAKKAN SIMBOL UNLIKE KERANA BUKAN SEMUA STATUS KITA NAK LIKE.. TAPI BUKAN MACAM SIMBOL DI ATAS LA.. TU NAMPAK "NAKAL"

      Delete
  7. syg la admin blog ni tak boleh menerima penolakan.. nak yang baik-baik je.. buat admin blog tlg la open minded biasa la tu.. jgn takut dengan simbol 'unlike' simbol je pun.. oh ya,sy masuk sini semata-mata nak tahu mcm mana nak buat simbol like utk facebook tlg tunjuk.. tq

    ReplyDelete
  8. syg la admin blog ni tak boleh menerima penolakan.. nak yang baik-baik je.. buat admin blog tlg la open minded biasa la tu.. jgn takut dengan simbol 'unlike' simbol je pun.. oh ya,sy masuk sini semata-mata nak tahu mcm mana nak buat simbol like utk facebook tlg tunjuk.. tq

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...