Monday, November 26, 2012

DUNIA BLOG : TOP 10 NEGARA PELAWAT KE BLOG


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
 
Sesekali terlihat statistik negara pelawat yang berkunjung ke blog ini (fairusmamat.blogspot.com), tertanya-tanya pula di dalam hati, bagi yang bukan berasal dari Malaysia atau rantau kepulauan Melayu (Nusantara) apakah yang mereka carikan di dalam blog ini.
 
Erm.. Lantaklah apa yang mereka carikan, janji blog ini tidak sepi dari terus dikunjungi. Saya ada dua lagi blog iaitu Aku Budak Milo dan I'm Not A Photographer, namun keduanya seperti 'mati' sahaja.
 
Apa-apapun lihat saja statistik Top 10 negara pelawat yang bertandang ke blog ini.
 
1. MALAYSIA (Sudah pastilah kerana saya duduk di Malaysia dan entri juga ditulis dalam Bahasa Malaysia)
 
2. AMERIKA SYARIKAT (Sedikit 'confius', kenapa tidak Indonesia atau Singapura di tempat kedua)
 
3. INDONESIA (Sahabat serantau Kepulauan Melayu)
 
4. SINGAPURA (Sahabat juga ni, dekat saja di Selatan tanah air)
 
5. TAIWAN (Opps.. Apa pasal pelawat dari Taiwan dapat Top 5?)
 
6. BRUNEI (Teman-teman yang memahami Bahasa Malaysia, tak hairanlah mereka berada di Top 10)
 
7. BELGIUM (Kenapa Belgium?)
 
8. GREAT BRITAIN (Mungkin pasal ramai orang Malaysia belajar atau tinggal di Britain)
 
9. CHINA (Negara yang ramai penduduk, tetapi tak juga ramai yang datang ke blog ni)
 
10. AUSTRALIA (Ermm... Kenapa erk?)
 
Blog anda bagaimana pula pelawatnya? Cuba kongsi-kongsikan.....

9 comments:

  1. Saya juga hari2 menerima pelawat dari luar negara.

    tapi komen dari Mat Salleh spt yg saya ceritakan dalam entri ini menarik hati saya ..

    http://al-lavendari.blogspot.com/2012/02/siapa-yang-tak-kenal-sama-siti-zaiton.html

    ReplyDelete
  2. Wah...dari amerika ditangga kedua ☺☺

    ReplyDelete
  3. dr negara2 luar tu ada juga org2 Malaysia kat sana kan.. so bila search tu masuk la ke blog kita.. ;)

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum ...

    Just nk bgtau, blog saya dah berubah nama .. apa2, just g kat "http://adialuze4eva.blogspot.com/"

    Mekasih ye ^^

    ReplyDelete
  5. saya dah lama tak update blog.. dah takde orang heran pun kut.. huhu..

    ReplyDelete
  6. itu belum buat open house lagi, keh keh keh!

    ReplyDelete
  7. AL-LAVENDARI | FIZA | QUEEN | ADIALUZE | FTR | IARYYLR

    TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN..

    ReplyDelete
  8. mungkin juga kat sana ada pelajar2 dari Malaysia agaknya.. saya pun ada jugak dapat readers dari negara pelik2..hahaha

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...