Thursday, August 30, 2012

PERCAYAKAH ANDA BAHAWA SAMSUNG TELAH MEMBAYAR APPLE SEBANYAK RM 3.25 BILION DENGAN MENGGUNAKAN WANG SYILING???


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Baru-baru ini kita dapat mendengar berita sahih yang menyatakan bahawa syarikat Samsung telah diarahkan oleh mahkamah untuk membayar lebih RM 3 Bilion kepada syarikat Apple kerana mereka dikatakan telah meniru hak cipta.

Berita di atas memang telah ramai percayai kerana adanya sumber-sumber yang benar yang menyokong. Namun, baru-baru ini juga terdapatnya gambar yang mendakwa syarikat Samsung telah membayar saman tersebut dengan menggunakan wang syiling. Gambar-gambar ini tersebar luas di internet di blog-blog dan juga facebook.

Saya secara peribadi masih lagi belum mampu menerima perkhabaran ini kerana ia amat meragukan.  

Sumber gambar : http://ohduniaku.com/
Jika diteliti betul-betul, gambar ini seperti di dalam kilang dan lelaki yang sedang bertugas seperti di dalam kilang. Ada mustahil bagi diri saya untuk mempercayai bahawa gambar ini merupakan yang mendakwa syarikat Samsung telah membayar saman tersebut dengan menggunakan wang syiling.

Persoalan dari saya, adakah anda mempercayainya?

8 comments:

  1. hahaha.. tak tau nak komen apa..hehe. kalau betul, memang samsung ni cari gaduh dengan apple.hehehe

    ReplyDelete
  2. BONI : BETUL TU, KALAU BETUL, GADUH BESAULAH DIORANG..

    ReplyDelete
  3. 2 companies gergasi yg bercakaran?..

    ReplyDelete
  4. hmmm ntah laaa saya pon xtau..nak percaya ke tak.. sebab berita tu...saya tgk kat fb je... xde pon tgk kat sumber yg lain... hmm...mmg meragukan...

    ReplyDelete
  5. CMA : MORALNYA, KITA KENALAH TELITI DAN TIDAK SEWENANGNYA MENERIMA SESUATU BERITA..

    ReplyDelete
  6. aritu dorg kata hoax..nth2 btol..malu la company bsar kne cmtu...hahaha

    ReplyDelete
  7. NIR LAVENDER : SEHINGGA KINI SAYA MASIH BELUM DAPAT PENGESAHAN KEBENARAN GAMBAR INI..

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...