Tuesday, January 3, 2012

MENGEJAR BAYANG : CERMINAN DIRI






Orang biasa berkata "cermin dulu diri kita sendiri". Barangkali memang benar. Kita perlu mencermin diri kita sendiri supaya kita ini bukan 2 x 5 sahaja dengan mereka-mereka.

MENGEJAR BAYANG

10 comments:

  1. senyum tak perlu kata apa2

    ReplyDelete
  2. sya nak share 1 cite,
    dulu sya penah jadi pelatih supervisor di Anakku, so kami kena pastikan semua salesgirl cantik bergaya...
    tpi ada sorang girl tu tak makeup langsung sbb dia bajet dia ada natural beauty,
    so big bos sound suh supervisor advise salesgirl masing2...then my mentor supervisor suh budak tu makeup sket tpi dia ckp,"bf sya kata sya dah cantik tanpa makeup"
    so mentor suh amik cermin, "ko gi telek muka ko betul2 depan cermin tu"...then dia dgn eksyen nya gi amik cermin pstu tgok, "mmg sya dah cantik pun"...
    muahahaha...padahal kenyataannya dia takde pun natural beauty tu...huhuuu..

    ReplyDelete
  3. ANON : YA.. TAK PERLU KATA APA2.. CUMA SENYUM.. ;)

    ReplyDelete
  4. PANGLIMA : BOLEH JADI TUMPANG AJE?

    ReplyDelete
  5. MAMANORIZ : ADA JUGAK ORANG MACAM TU YE..

    ReplyDelete
  6. mengejar bayang adalah lebih baik dari dikejar bayang! :), kalau dikejar bayang maka saya pun lari.... , ada juga penggunaan istilah atau perumpamaan bayang dalam kehidupan manusia :)

    ReplyDelete
  7. IARYYLR : MENGEJAR BAYANG BOLEH TAK DISAMAKAN DENGAN GILA BAYANG? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau saya, tidak boleh disamakan :)

      Delete
    2. IARYYLR : MEMANG TAK SAMA..

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...