Friday, June 10, 2011

HARD ROCK CAFE MELAKA

Melaka akan buka Hard Rock Cafe? Kenapa tak percaya? Memang benar negeri Melaka bakal ada Hard Rock Cafe sepertimana yang terdapat di Kuala Lumpur dan Pulau Pinang. Baru semalam majlis perasmian Hard Rock Cafe Melaka dilancarkan oleh YAB Ketua Menteri Melaka.

Apa yang menariknya ialah ianya dibina ditengah-tengah kawasan warisan di mana ia sentiasa dipenuhi pengunjung dari dalam dan luar negara. Tetapi ada juga suara-suara yang membangkang pembinaan ini kerana ianya dibina di kawasan utama pemuliharaan warisan, tetapi nak buat macammana, ianya tetap akan terbina. Untuk memastikan bangunan Hard Rock Cafe ini releven dengan bangunan yang ada di persekitarannya, ia akan dibina dengan berkonsepkan bangunan lama. Jadi orang tidak akan terasa berbeza sangat bangunan yang akan dibangunkan dengan bangunan lain yang sedia ada.

Aku sudah tengok model bangunan Hard Rock Cafe ni, dan bangunannya memang bercirikan bangunan lama. Satu lagi nak beritau, ianya sangat berdekatan dengan pejabat aku. Buka tingkap dah nampak Hard Rock Cafe. Nanti dah buka bolehlah aku lepak kat Hard Rock Cafe. Hehehehe..

(Ps : aku tak pernah masuk tempat-tempat sosial camni...)




14 comments:

  1. saya tak pernah masuk hard rock cafe :)

    ReplyDelete
  2. lepak???
    Jangan jadikan budaya lepak sebagai amalan!

    ReplyDelete
  3. xpernah pergi hard rock cafe..xsuke dgn haruk pikuk ni..

    ReplyDelete
  4. Say no to hard rock cafe!Jgn tambahkan tmpta maksiat kat Melaka!

    ReplyDelete
  5. I didnt know Malacca was having a Hard Rock Cafe. I've only been to Hard Rock Cafe in Brisbane and Pattaya :)

    ReplyDelete
  6. FAIZ : AKU PUN BUKAN SUKA SANGAT...

    ANON : TU LA PASAL... MAKSIAT BERLELUASA..

    THRISTHAN : COMING SOON...

    MAMA RAYQAL : NOT REALLY LOVE...

    ReplyDelete
  7. HRC is just a Place where people want to have great food, meeting great people from around the world, its open restaurant! And people who love to watch live band music, Thats All!

    Juice, Ice lemon Tea, Soft Drinks and Mocktails ada jual, tak payah ler minum alcoholic drinks tuh.

    Tempat maksiat? Hahahaha...Tuh hotel-hotel ayam yg ada tuh suruh kerajaan negeri robohkan!

    ReplyDelete
  8. org nak bt collection t-shirt HRC ja...bkan nk p tanik ka chingay ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANON : TSHIRT PUN COLLECT JUGA.. WAH.. BAGUS2..

      Delete
  9. salam,saya ada koleksi t hrc limited untuk dijual..jikalau berminat bolehlah kunjungi di www.pcrockersbundle.blogspot.com, fb (hrcbundle,n pcrockersbundle)@ hubungi 019-9363969 (akram) =) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK BRO.. DAH TENGOK BLOG AWAK.. CARI TSHIRT METALLICA, DAH SILD PULAK..

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...