Monday, May 9, 2011

KENAPA MAN. UTD. BERHAK MENANG MELAWAN CHEALSEA MALAM TADI?

Terlebih dahulu aku pohon maaf kepada fan Chealsea yang meratapi kekalahan malam tadi. Korang sebenarnya bukan kalah, tapi sekadar tak mampu untuk menang. Pendek cerita, Man. Utd. bukan tandingan Chealsea. :)

Tapikan.. Tahu tak kenapa Man. Utd. berhak menang malam tadi. Sudah tentulah ada cerita di sebaliknya. Nak tahu.. Nah baca ni.. :

Glory... Glory

1st Scorer

Melompat Lebih Tinggi...

Main Hantuk Kepala

Giggs The Lagend Who Still Play

Muram dan Kusam

1) Manchester United sudah memang terbukti pasukan yang terbaik berbanding pasukan lain.

2) Manchester United tidak membeli pemain sesuka hati macam pasukan lain. Man. Utd. lebihkan pembangunan sukan sejak dari akademinya lagi. Pasal tu kita lihat pemain Man. Utd. ramai terdiri daripada pemainya sendiri.

3) Manchester United tak bertukar-tukar pengurus. Seorang pengurus dapat menguruskan pasukan dalam tempah berpuluh tahun tanpa ditukar-tukarkan. Cayalah Sir Alex.

4) Manchester United nampak macam takde players star, tapi sebenarnya mereka ni semua berbakat dan boleh bermain dengan baik. Tak macam pasukan lain, nampak macam star tapi nothing.

5) Satu lagi fakta yang ada tertulis masa perlawanan sedang berlangsung, "Man. Utd. tak pernah kalah kalau sudah mengatasi 2-0 di separuh masa pertama". Tapi seri pernahlah. Nasib baik lah malam tadi tak seri. :)

Kepada fan Chealsea, harap bersabar ye.. Jangan mudah putus asa, Ada 2 lagi perlawanan bakal diadakan. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam tak timbul-timbul.. :)




7 comments:

  1. yg penting MU klh ngan Arsenal....heheh

    ReplyDelete
  2. xman utd klh ngan arsenal x penting pasal arsenal mng pun x dpt gelaran liga..haha

    pd fans arsenal, kegembiraan meraikan kemenangan dgn manu minggu lps dah habis..camne leh klh dgn stoke ni??haha..

    GLory-glory manutd

    ReplyDelete
  3. faiz : sorry bro, cerita man u dgn chelsea la... x de kena mgena dgn arsenal. yg penting gelaran juara dah hampir dgn MU. Chelsea? jgn mimpilah bro

    ReplyDelete
  4. Glory2 Man U!
    Sokong smua pernyataan di atas.Satu lagi bagi sy,Man U ada good team spirit.Pemain muda & berusia (berpengalaman macam Giggs & Scholes) bekerjasama untuk bagi team mng..

    Happy gile mlm td..Hernandes the best!^_^

    ReplyDelete
  5. AC MIlan menang juga Serie A tahun nie heheheheee

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...