Thursday, March 3, 2011

TUTORIAL MELETAKAN IKLAN NUFFNANG DI TENGAH-TENGAH TEKS ENTRY

Mula-mula macam biasalah, kita taip entry dahulu.

Lepas sudah taip entry, pergi web nuffnang dan salin kod iklan "Large Rectangle"





Kemudian, kita pergi semula di entry yang ditulis tadi dan "paste" kan kod tersebut di antara teks entry yang kita buat tadi. Tak kisah mana-mana yang kita suka, janji ia di tengah-tengah teks.

Lepas tu maka selesailah sudah.. Iklan akan mula terpapar ditengah-tengah teks entry kita seperti di atas..

Sebenarnya aku pun masih belajar lagi. Tapi atas dasar permintaan dari seorang rakan blogger, Ieda Al-Habsyi yang telah memohon aku buat tutorial ini. Sebelum ini pun ada juga rakan blogger lain yang mohon aku buat tutorial yang sama. Jadinya, di sini aku buatlah tutorial yang tak seberapa ni. Moga dapat panduan dan selamat mencuba..

17 comments:

  1. Thanks for da tutorial, nak try buat nnt ^_^

    ReplyDelete
  2. kena pastikan paste kat tab "EDIT HTML". kalau paste kat "COMPOSE" tak jadi..

    ReplyDelete
  3. ohohoho! ok, senang jugak ye, baru tau, thanxxx :)

    ReplyDelete
  4. macam mengacau je kalau letak kat tengah2 tuh

    ReplyDelete
  5. FIZA : SAMA-SAMA.. :)

    YATT : KALAU MENARIK CUBALAH..

    MANCISDAHBASAH : TAPI SAYA BUAT KAT "COMPOSE" PUN BOLEH JUGAK..

    IEDA : U ARE WELCOME.. :)

    SHAH : ERM.. NI MASING-MASING PUNYA CITARASA.. ADA ORANG YANG MOHON TUTORIAL BI, JADI SAYA PON TOLONGLAH.. :)

    ReplyDelete
  6. S3V3N : CUBALAH.. JANGAN TAK CUBA..

    ReplyDelete
  7. time kasih. x sume org tau buat ni. at least blh bantu mereka ygb belum tau lg tu...:)

    HB for u

    ReplyDelete
  8. AZZEY : SAYA INGATKAN SEMUA ORANG DAH TERRER BUAT..

    ReplyDelete
  9. terima kasih..tetapi adakah ia mengganggu entri kita????

    ReplyDelete
  10. MOHAMADAZHAN : TAK UNIK MANAPON.. BIASA JE.. :)

    SAHROMNASRUDIN : ADA YANG SUKA BUAT CAMNI.. ADA JUGA YANG TAK SUKA.. MASING2 PUNYA CITARASA.. :)

    ReplyDelete
  11. bro..aku selak entry lama ko jap..
    hari tu aku try buat tuto ni..tak jadi la bro..kosong jer tak kuar iklan. kenapa erk? ada 2 kod kan dia bagi...aku dah try 2 2 kod, tak jadi gak

    ReplyDelete
  12. la mcm tu je rupanya yep..tenkiu2..

    ReplyDelete
  13. AMRY : TAK PASTI PULAK.. AKU BUAT OK JE..

    ReplyDelete
  14. DR LOVE.. BEGITULAH.. CUBA JANGAN TAK CUBA..

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...