Wednesday, March 16, 2011

KALIMAH ALLAH YANG MENAKJUBKAN


Sebenarnya, kalimah Allah ini bukanlah sesuatu yang baru tersebar di internet. Sudah lama dah, cuma aku je yang tak ambil kisah sangat untuk mencuba.

Baru sebentar tadi sedang aku berblogwalking, aku terjumpa lagi kalimah Allah ini. Disebabkan ingin tahu, aku pun mencubalah. Memula aku tenung 3 titik yang terdapat di tengah-tengah kalimah Allah tu selama 10 saat, lepas tu aku pandang ke dinding pejabat aku ni. Fuh, apa yang aku dapat lihat ialah bayangan kalimah Allah yang serupa begitu jelas terpapar di dinding.

Tak percaya lagi. aku pandang sekali lagi titik tu dan kemudiannya memandang buku nota aku yang berkulit berwarna merah, apa yang aku nampak, kalimah Allah itu lebih jelas.

Memang ini merupakan satu petunjuk kekuasaan Allah. Ada orang kata, ia memanglah macam tu, kalau dikaji ikut sains pun boleh dapat jawapannya. Memang benar, tapi bukankah segala benda yang dilangit dan dibumi ini ciptaan Allah? Jadinya ilmu sains juga merupakan ilmu yang datangnya dari Allah.




18 comments:

  1. Mmg ada rejumpa juga sebelum ni...SUBHANALLAH....

    ReplyDelete
  2. ianya dipanggil ilusi... tapi ajaibnya cuba la buat dekat imej yang lain dan guna teknik yang sama tapi hasilnya tidaklah sama seperti kalimah allah itu tadi

    subhanallah....

    ReplyDelete
  3. AZZEY : SUBHANALLAH..

    PANGLIMA : BENARLAH APA YANG DIBICARAKAN..

    ReplyDelete
  4. Mmg sesuatu kejaidan tu Allah jadikan bersebab, kalau x bersebab, manusia akan jadi gila sebab terlalu mengkaji kejadian Tuhan.. :)

    ReplyDelete
  5. aku baru tahu tentang ni bro...tapi aku tak cuba agi la.sebab tengah malam.dah gelap...
    dari segi sains,ianya adalah biasan cahaya/kuantiti cahaya yang masuk ke mata kita bila merenung sesuatu dalam satu-satu masa.tapi macam ko cakap la,siapa yang mencipta mata kalau bukan DIA kan...
    Sains dan kuasa Allah sangat bersangkut rapat...Subhanallah

    ReplyDelete
  6. apasal aku tak leh set URL aku lak ni..arghhh..anon tu aku bro

    ReplyDelete
  7. eee aku nk cubalah fairus. tp mesti kena penghayatan yg khusyuk time tenung titik tuh kan. nk tryah..hehe

    a'ah tol tu, ilmu sains dtgnya dr ALLAH jugak. bkn dr manusia :P

    ReplyDelete
  8. FAIZ : YA.. MEMANG HEBAT.

    DECREWZ : BETUL TU BRO..

    AMRY : APESAL PLAK JADI CAMTU.. MESTI ADA SILAP NI..

    RED : YA RED.. SEGALA ILMU DI DUNIA NI DATANGNYA DARI ALLAH JUA..

    ReplyDelete
  9. Allahu Akbar...Allah jua Yang Maha Mengetahui

    ReplyDelete
  10. SAHROM : YUP.. AKHIRNYA ALLAH JUALAH YANG MAHA MENGETAHUI.. KITA MANUSIA NI DAH TAU SIKIT2 DAH NAK TUNJUK2 BAGUS..

    ReplyDelete
  11. Wah! Betul lah. Arol pun dah try buat tadi. Boleh nampak kalimah Allah kat dinding. :)

    ReplyDelete
  12. AROL : MEMANG LA BETUL.. SAYA TAK TIPU.. :)

    AZANA : YUP.. MEMANG MENAKJUBKAN..

    ReplyDelete
  13. tak tahulah..sekarang dah ok.

    aku dah buat...terang betul perkataan Allah tu kat dinding kan.jelas!!

    ReplyDelete
  14. AMRY.. TU LAA.. AKU PON BARU GAK TRY TU HARI.. MEMANG NAMPAK JELAS..

    ReplyDelete
  15. klu nak tengok jesus christ kat dinding pun bleh g kat blog saya label x-files...

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...