Thursday, February 10, 2011

TO ALL MUSLIM : SAY NO TO VALENTINES DAY!!!

Hari Valentines bakal tiba, Apa persiapan anda? Nak bagi awek bunga? Coklat? Seluar dalam merah? BULLSHIT!! Tahu tak Hari Valentines tu disambut kerana apa? Kerana hari mengingati seorang paderi kuno yang bernama St. Valentine yang diagung-agungkan oleh pengikutnya zaman dahulu. Aku tak kisahlah kalau orang Kristian menyambutnya, tetapi orang beragama ISLAM juga yang duduk menyambutnya ni ape kejadahnya!!

Kalau nak tunjuk kasih sayang pada ibu bapa atau isteri sekalipun kenapa perlu pada Hari Valentines sahaja? Hari-hari lain yang banyak selama 365 hari ni tak boleh nak sayang? Tak boleh nak beri hadiah pada hari-hari lain? Jangan duduk mengikut saja kalau tak tahu ape-ape.

Kebetulan pada 15 haribulan ni (1 hari selepas Hari Valentines) adalah Sambutan Maulidur Rasul. Mari kita lihat sama ada ramai yang sambut Maulidur Rasul atau Hari Valentines. Kalau ramai yang sambut Hari Valentines bermakna ramailah nanti lahirnya anak luar nikah pada hujung tahun ni. Lepas tu buang merata-rata. Ini Hari Valentines punya angkara yang mereka duk sambut sampai hilang harga diri.

Terima kasih diucapkan kepada BIGHANDDESIGN kerana mencipta logo SAY NO TO VALENTINES DAY bagi mengingatkan semua masyarakat ISLAM untuk tidak merayakan hari tersebut.

bighandesign





21 comments:

  1. huhu..betul..tapi blog ni macam sakit hati baca bila sebut hal Valentine...sampai org2 yg komen pun mcm tak ingt agama..wallahualam

    http://obefiend.blogspot.com/2011/02/obeclassics-valentines-day-facts-are.html?spref=fb

    ReplyDelete
  2. AIRANIEZ : DAH BACA.. TERUK BETUL LAH.. SANGGUP BERDEKAT SAMPAI CAMTU..

    ReplyDelete
  3. PANGLIMA : JOM KITA BERAMAI-RAMAI SEMARAKKAN SAMBUTAN MAULIDUR RASUL..

    ReplyDelete
  4. akak celebrate pada 15/2... celebrate besday mak. valentine ni..tak berkenan. memang tak pernah sambut pun.

    ReplyDelete
  5. memang betul pn..bro jom join kontest..haha

    ReplyDelete
  6. ape nak jadi la kan....jgn la smbut benda bkn2..huhu

    ReplyDelete
  7. xde koje ke nak sambut valentine...

    katakan tidak pada valentine day..hoo yey!!

    ReplyDelete
  8. TQ KEPADA ANDA YANG TIDAK SOKONG VALENTINES DAY..

    ReplyDelete
  9. Khutbah Jumaat hari ini pun dah pesan awal2.. jangan sambut Hari Kekasih...

    ReplyDelete
  10. yeah, malaysia should ban valentine day!..

    ReplyDelete
  11. Setuju sangat valentine day tidak disambut.Bukan budaya kita sebagai orang islam.
    Cikgu Tie nak sambut Maulidur Rasul ajer.

    ReplyDelete
  12. yeah..rosak akidah kita jika sambut perayaan tak bertamadun nie

    ReplyDelete
  13. terkial-kial akak mencari mana nk taip komen. he..he..

    fairus... anak2 akak cuti sekolah ugama hari ni & esok sebab maulidur rasul..

    takut ada parents pulak yg galakkan anak2 celebrate val ni.

    ReplyDelete
  14. Yup, agree..say "No" to Valentine's day..!

    p/s: saya blom qualified nak dpt APC....Walaupun teringin yg amat sgt dlm hati ni...he3 * perasan lebey..*

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...