Tuesday, December 28, 2010

SEPAK RAGA BULATAN

Permainan ini merupakan permainan tradisional Melayu

Caranya, kita perlu menimbang bola supaya ianya tidak jatuh ke tanah





Salah satu permainan yang tercatat dalam buku Sejarah Melayu

Jom main sepak raga bulatan...

11 comments:

  1. erm.. dlu aku penah try main ni, tapi xreti ! hehe :D bola pergi ke lain ! :D

    ReplyDelete
  2. mcm kat mlk jer tempat tu...suka tgk sepak takraw!! lg2 part yg lipat2 tu...smarrtt!

    Jom singgah: Perfume..ooohhh...Perfume

    ReplyDelete
  3. dulu time budak-budak, ada gak a main sepak raga ni. sekarang tak dah

    ReplyDelete
  4. lari tjuk sket nie...huhu...
    dsebabkan ang berjaya kenai aku, jd meh aku folo ang..haha =P

    ReplyDelete
  5. tunang aku suke main sepak raga taw dulu. but now he more fokus ke bola sepak dah...huhu

    ReplyDelete
  6. Fadheela : Memang kat Melaka pon..

    Amry : Aku yang dah tua ni pon still main lagi..

    Nieya : I pon Folloowww..

    Red : Aku dua2 boleh main. Tapi biasa2 je.. Bukan pro pon.

    ReplyDelete
  7. fairusmamat: dh lama x tgk permainan ni...:)

    ReplyDelete
  8. azzey : nak tengok? datang melaka.. lagi2 di Muzium Istana Kesultanan Melaka..

    ReplyDelete
  9. terime kasih , sy ambil maklumat nye ~

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...