Monday, December 27, 2010

BOLA SEPAK MALAYSIA DALAM KELAS DUNIA

Gembira rasanya hati apabila melihat Malaysia menang 3-0 ke atas Indonesia. Lebih gembira lagi apabila melihatkan permainan pemain Malaysia banyak berubah. Corak persembahan yang amat menarik. Persembahan yang boleh dikatakan sebagai "world class". Gol-gol yang dijaringkan pula memang "top class".

Harap lepas ini, momentom permainan seperti ini dapat kekalkan dan terus ditingkatkan. Bangga melihat pemain Malaysia, rata-rata umurnya masih muda tetapi mampu menghasilkan permainan yang amat menarik.





Kalaulah dari dulu Malaysia bermain seperti ini, sudah tentu ranking Malaysia dalam bola sepak tak seteruk kini. Aku amat positif dengan pemain-pemain sekarang, mereka boleh pergi jauh. Mereka hanya perlu diasah lagi supaya tajam. Manalah tahu kalau satu hari nanti Malaysia boleh layak ke Piala Dunia, pasti "nang" lah.. Go Malaysia. Malaysia Boleh...

11 comments:

  1. YEAH...SKILL PEMAIN MALAYSIA SKRG SUDAH INPROVE! :) AILIKEE...

    ReplyDelete
  2. Betul tu red.. Terhibur rasanya tengok bola malam tadi..

    ReplyDelete
  3. walaupon aku tengok tak baper clear, tapi malam tadi rasanya perlawanan tu memang mantap lah. betul kata ko bro. World Class!!Mlaysia Boleh!!
    Follow u

    ReplyDelete
  4. Amry, apesal ko tengok tak berapa clear? Tak pakai cermin mata ke? Atau ko pakai televisye 60 tv :) Hehe.. I follow u back..

    ReplyDelete
  5. aku tengok kat kedai mamak. tv kecik. hampeh tul. meja pula paham-paham la kedai mamak kan. crowded bro

    ReplyDelete
  6. btul.smlm game plg best sy tgk msia main.defender bgus.keeper muka jepun pndai jg gol.huhu.tp gaya Norshahrul tackle bola mmg sgt smart.Encik Fairus patut g match kedua kat Indonesia.(sruh pihak jabatan muzium sponsor) huhu

    ReplyDelete
  7. selamani aku mmg tak minat ngan bola tapi persembahan pasukan malaysia buat aku x senang duduk.
    harap corak permainan kekal mantap di Indonesia nanti.

    ReplyDelete
  8. fairusmamat; semoga pasukan negara kita terus success!

    ReplyDelete
  9. Amry : Best tu layan bola kat kedai mamak..

    Airaniez : Ko la sponsorkan aku g sana. Mana jabatan aku nak sponsor semata2 nak tengok bola..

    Saiful : Sama la dengan aku, dulu tengok jugak bola Malaysia ni, tapi permainan diorang teruk..

    azzey : Ya.. Semoga bolasepak Malaysia terus maju..

    ReplyDelete
  10. tahniah team malaysia..indon takleh trima hakikat diorg kalah..kajhkahkah

    ReplyDelete
  11. JMR : Yes.. Malaysia Boleh.. Harapnya di saingan Akhir seterusnya, Malaysia tetap menang,..

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...