Friday, October 1, 2010

RASA NAK GILA MENJADI BLOGGER


Entah kenapa sekarang ni aku dah naik gila dalam dunia blog ni. Hari-hari mahu mengadap PC untuk layari blog, sama ada untuk membuat posting atau sekadar melayari blog orang lain. Jadi leka pula aku dengan dunia blog ni. Bukan apa, suka sangat tengok graf turun naik pelawat yang masuk dalam blog aku.


Tapi masa aku hanya terhad di pejabat sahaja (terutama waktu rehat) kerana aku tak punyai PC di rumah. Kalau ada PC di rumah, bolehlah aku melayari blog sampai puas. Biasanya aku akan mencari idea di rumah, kemudian aku taip entry tersebut di telefon bimbit Nokia E71 selepas itu, esoknya pagi-pagi datang pejabat, aku upload ke blog aku. Susah betul takde PC sendiri ni.


Sekarang ni aku dah fikir nak beli laptop dan broadband untuk membolehkan aku blogwalking di rumah. Erm.. Mana nak cekau duit ni, raya dah banyak habis duit, nuffnang punya income pun tak berapa sangat :)


Wahai bloggers dan nuffnanggers, boleh tak recommentkan laptop apa yang sesuai dan baik serta broadband mana yang tiada masalah. Dengar cerita ada broadband yang paling baik kan? Aku ni buta IT skit, baru merangkak-rangkak belajar. Barangkali selepas aku dapat beli laptop, mungkin tahap kegilaan aku reda sikit kot. Hope to hear from u soon...




5 comments:

  1. Cadangan aku cuba tgk yg nie: Tapi utk broadband tu mana2 blh kot. maxis ke celcom ke digi ke.hehehe
    model-laptop-paling-best-ketika-ini

    ReplyDelete
  2. bagus la ada semangat nak berblog.. terus kan usaha.. jgn mudah putus asa k.. :D

    zairie recently posted:
    PRESTASI BLOG SEPTEMBER 2010

    ReplyDelete
  3. Blog yang bagus.. tapi macm tak caya pulak - takda pc sendiri, ye ke?

    ReplyDelete
  4. Feyus : Thank kerana saranan awak..

    Zairie : Terima kasih bro..

    Cahayamata : Terima kasih.

    orangdabeg : Betul.. Mana ada PC. Ko belikanlah aku satu.. :)

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...